Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Matka se pokusila zabít svou dceru jogurtem s fridexem

Otřesný případ pokusu vraždy se odehrál v pátek večer na jihu Čech. Dvaadvacetiletá matka své dceři předškolního věku podstrčila jogurt smíchaný s fridexem. Hrůzný čin odhalil otec dítěte, který sám jídlo ochutnal. Chtěl totiž zjistit, proč holčička pláče. Následně ještě zavolal pomoc.

Holčička utrpěla zranění na vnitřních trávicích orgánech a během noci na sobotu byla převezena do pražské motolské nemocnice.

„Při příjezdu zdravotníků na místo události naštěstí nebyly u dítěte ještě plně rozvinuty příznaky otravy. Malá pacientka byla společně s otcem převezena do nemocnice,“ potvrdila mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

„Policejní experti z oboru chemie zajištěnou látku podrobili chemickému rozboru, kriminalisté a vyšetřovatelé vyhodnotili výslechy zainteresovaných osob i podezřelé,“ řekl v neděli dopoledne mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Zadrženou mladou ženu kriminalisté včera večer obvinili ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu a podali také podnět k návrhu na vzetí matky do vazby.

„Za tento mimořádně zákeřný čin hrozí obviněné ženě, v případě odsouzení, trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, anebo trest výjimečný,“ dodal Matzner.

Díky lékařům z jihočeské nemocnice a dětské hemodialýzy Pediatrické kliniky 2. LF UK a FN Motol holčička přežije. V současné době je stabilizovaná, jejího otce snad během několika dnů propustí lékaři do domácího ošetřování.

Kde se ale událost odehrála, policie nesdělila. Podle dostupných informací ale šlo o rodinu z Českých Budějovic.

Při intoxikaci ethylenglykolem (Fridex - nemrznoucí směs) jsou nejvíce ohroženy především ledviny postiženého. První příznaky jsou většinou nenápadné - nevolnosti, bolest hlavy a až v průběhu několika hodin se postupně přidávají potíže srdečního oběhu, dýchání a selhávání ledvin. Pokud není včas zahájena adekvátní léčba, může člověk v průběhu dvou až třech dnů zemřít.

Štítky otrava, fridex, jogurt, matka, pokus vraždy, jižní Čechy, Policie ČR, Česko, Fakultní nemocnice v Motole, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka se pokusila zabít svou dceru jogurtem s fridexem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.