Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli blikající krabičce byla část Lipenské ulice evakuována

Balíček s blikající diodou nápadně připomínající bombu objevil dnes krátce před 17. hodinou v budějcké Lipenské ulici pod zaparkovaným autem jeho majitel. Na místo okamžitě vyrazili policisté a hasiči, aby zastavili provoz a evakuovali 80 obyvatel z prvních a druhých pater přilehlých domů.

Pyrotechnici z českobudějovické expozitury si na pomoc přivolali své kolegy z Prahy, kteří disponují moderním mobilním rentgenem.

„Z reálně vypadajícího nástražného výbušného systému se nakonec vyklubala atrapa,“ potvrdil zjištění pyrotechniků mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Po osmé hodině evakuace místních obyvatel, kteří celou dobu čekali venku na ulici, již končila. „Moje dcera měla vařit dětem a manželovi večeři, místo toho ale stála venku v zimě. Divím se, že tam těm lidem nikdo nepřistavil aspoň autobus,“ svěřil se Budějcké Drbně její čtenář František Trnka.

Na místě nálezu kromě hasičů operovalo kolem čtyřiceti policistů. Většina z nich se totiž přesunula do Lipenské ulice z rozsáhlé razie proti kriminálním živlům, která odpoledne v Budějcích probíhala. Reportáž ze zátahu do autokempu ve Stromovce, Hotelu Grand a ubytovny Mušketýr připravujeme.

Foto: Martin Suchý a Policie ČR

Štítky bomba, nástražný výbušný systém, pyrotechnici, Lipenská ulice, České Budějovice, František Trnka, Praha, Martin Suchý, Policie České republiky, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Po pravdě, sice chápu, že v hollywoodských filmech bomba bliká (nebo má displey s hodinami, ale proč by to v reálu dělal někdo kdo chce něco odpálit? Filmový efekt jak hrdina zalitý potem štípe ten správný drát, ten v reálu je asi lhostejný, takže proč by tam někdo dával "blikátko" ? Chápu policii že to musí prověřit, i že má nějaké předpisy, ale zdá se mi, že pokud je "bomba" hodně filmová, je to s největší pravděpodbností nějaká blbá klukovina.

Pátek, 12. září 2014, 08:19Odpovědět

Kvůli blikající krabičce byla část Lipenské ulice evakuována  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.