Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeské silnice mají další oběť, 22letého mladíka

Tragická dopravní nehoda za obcí Studená na Jindřichohradecku si vyžádala pětadvacátou letošní oběť. Krátce před sobotní jednou hodinou odpolední se před Domašínem, směrem na Počátky, srazily dva osobní automobily. Na místě jeden člověk zemřel a čtyři se zranili.

Havárii zřejmě zavinil řidič Škody Octavia, který jel od Studené. „Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem, dostal smyk a narazil do protijedoucího vozidla Ford Focus, táhnoucího přívěsný vozík,“ upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Nejhůře z cestujících dopadl dvaadvacetiletý spolujezdec z octavie, jenž zemřel na místě. Zranění utrpěli další dva muži a jedna žena, ve fordu se navíc zranil řidič. „Zraněné osoby byly transportovány do blízkých nemocnic. O stavu zranění nemůže policie poskytovat informace,“ dodal Bajcura.

Jelikož místo nehody je na rozhraní jižních Čech a Kraje Vysočina, u tragického střetu zasahovali profesionální hasiči z Dačic, jejich kolegové z Telče a také dobrovolní hasiči z Počátek. „Jednu ze zraněných osob museli vyprostit,“ potvrdila Vendula Matějů, mluvčí HZS Jihočeského kraje.

Silnice byla do 17 hodin zcela uzavřena, potom byl provoz řízen kyvadlově. „Samotné příčiny a vlivy dopravní nehody jsou předmětem šetření dopravních policistů a kriminalistů Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Jindřichův Hradec,“ konstatoval tiskový mluvčí Policie ČR.

ČTĚTE TAKÉ: Šéf jihočeské dopravky: Řidiči mají v ruce zbraň

Foto: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, smrt, Studená, Domašín, Počátky, Škoda Octavia, Ford Focus, okres Jindřichův Hradec, Policie České republiky, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Dačice, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské silnice mají další oběť, 22letého mladíka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.