Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeská policie rozjela kampaň Zastav jízdu smrti

Od počátku roku se na jihočeských silnicích stalo již více než tisíc dopravních nehod, při kterých zemřelo už 20 lidí. Ve srovnání s uplynulým rokem, kdy ve stejném období policisté na jihu Čech evidovali celkem sedm mrtvých, se jedná o trojnásobný nárůst.

Policisté proto minulý týden rozjeli informační a preventivní kampaň s názvem Zastav jízdu smrti. Až do léta tak budou ve spolupráci s BESIPem oslovovat prostřednictvím sdělovacích prostředků, mimo jiné i Budějcké Drbny, veřejnost s nejrůznějšími informacemi týkajícími se bezpečnosti v dopravě.

„Cílem této kampaně je zvýšit informovanost veřejnosti právě v této problematice. Čtenáři, diváci a posluchači tak budou formou článků, rozhovorů či zajímavých reportáží pravidelně informováni například o dopravních nehodách, které se v předchozích dnech staly, zjistí, jaké jsou nejčastější příčiny dopravních nehod a jejich následky, jaká pravidla bezpečnosti v dopravě platí pro seniory, jaká pro děti a mnoho dalších témat,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Během Velikonoc policisté připravili dvě celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Celý minulý týden se zaměřili na nejvyšší povolenou rychlost v obcích i mimo ně, až do dneška pak běží akce věnovaná přímo velikonočním svátkům v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v tomto období v minulých letech.

„Upozorňujeme všechny řidiče, aby jezdili opatrně, byli předvídaví, obezřetní a především, aby dodržovali pravidla silničního provozu,“ řekla ještě na úvod kampaně Štěpánka Uhlířová.

Štítky Zastav jízdu smrti, informační a preventivní kampaň, Policie ČR, Jihočeský kraj, Zastava, dopravní nehoda, Česko, smrt, policie, BESIP, Velikonoce, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

to Roz Jeb, obávám se že máte dost naivní představy. Ten kdo si rozbije hubu když ujíždí před policií, nebo narazí z podobného důvodu do bilboardu si rozhodně na nějakém okruhu nebude platit aby si "zablbnul". A ten kdo se cítí jako mistr světa a "chvátá" na náledí a v zatáčce předjíždí zřejmě taky ne. A schválně, za jaké peníze byste to "místo na blbnutí" postavil? Touhle logikou byste mohl postavit místo kde by se pitomci mohli vyřádit při ničení laviček, jiné kde by se mohli třeba servat fandové po fotbale ... Tudy prostě cesta nevede, jestli je ta policejní správná nevím, ale rozhodně je méně naivní a nesmyslná.

Pondělí, 21. dubna 2014, 20:16Odpovědět

Jihočeská policie rozjela kampaň Zastav jízdu smrti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.