Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jednatel budějcké firmy zpronevěřil přes pět milionů

Policejní specialisté z oddělení hospodářské kriminality v minulých dnech odhalili podvodné praktiky šestatřicetiletého muže. Ten byl ve čtvrtek obviněn z trestných činů zpronevěry, podvodu a poškození věřitele.

Dotyčného policisté viní za to, že od ledna 2007 do prosince 2010 si jako jednatel jedné českobudějovické společnosti opakovaně nezákonně přisvojoval firemní finanční prostředky, čímž způsobil škodu za nejméně 2 853 000 korun.

„V podvodných praktikách pokračoval i v loňském roce, kdy od pěti společností odebíral různé zboží a služby v celkové částce přes 2 209 000 korun, které se zavázal ve stanovených lhůtách splatnosti uhradit, což ale neučinil,“ uvedla mluvčí budějckých policistů Regina Tupá.

Mluvčí dále řekla, že jako dlužník pak se záměrem vyhnout se uhrazení svých splatných závazků převedl na další osobu vlastnická práva na jediný exekučně postižitelný majetek firmy, čímž zmařil uspokojení svých věřitelů o částku nejméně 576 000 korun.

Nezákonným jednáním tedy podvodník způsobil celkovou škodu za bezmála 5 638 000 korun. „V případě prokázání viny mu za to hrozí trest odnětí svobody v délce trvání dvou až osmi let,“ uzavřela Tupá.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednatel budějcké firmy zpronevěřil přes pět milionů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.