Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Honička za opilým mladíkem skončila zraněním strážníků

Počítačovou hru s realitou si spletl v sobotu nad ránem osmnáctiletý řidič, když se svým BMW a o několik let starším spolujezdcem ujížděl na sídlištích Vltava a Máj hlídce městských strážníků. Svými nebezpečnými manévry opilý mladík dva policisty zranil a nakonec skončil v cele.

Mladík s ještě stále ‚mokrými papíry‘ řádil jako smyslů zbavený. Honička začala v momentě, kdy se strážníci se zapnutým majákem vydali na sídlišti Vltava za autem, které pod sebou táhnulo utržený výfuk. Agresivní řidič při zběsilé jízdě poškodil pneumatiku a snažil se ujet i po zablokování cesty služebním vozidlem v Netolické ulici na Máji.

„Při pokusu znovu ujet poškodil okolní zaparkovaná vozidla. Jednoho strážníka, který mu zastoupil cestu, srazil a způsobil mu zranění nohou. Újmu na zdraví utrpěli i jeho kolega, jehož ruce zůstaly zaklíněné v bočním okénku a mladík se ho snažil zbavit sražením o stojící auta,“ líčil víkendovou událost Jiří Matzner, mluvčí Policie ČR.

Řidič byl zadržen a skončil v policejní cele. V sobotu večer ho pak policejní vyšetřovatel obvinil z trestného činu násilí proti úřední osobě a ohrožení pod vlivem návykové látky.

„V případě, že bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody ve výši až šest let. V tomto případě se totiž vozidlo posuzuje jako zbraň,“ dodal Matzner.

Foto: Milan Prüher

Štítky honička, Městská policie České Budějovice, opilý řidič, mladík, zranění strážníků, BMW, Vltava, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Bylo by příhodnější zmiňovat (když se o tom samozřejmě dozvíte), kolik kdo za co „vyfasoval“ a ne kolik mu hrozí, tj. maximální možná sazba, která je mnohdy daleko od finálního rozsudku. Možná bychom se podivili, když nakonec chlapec odpochoduje v lepším případě s podmínku, kterou mu třeba jen „prodlouží“, protože už jednu podmínku vlastně měl nebo v tom horším případě (pro společnost) z toho vyjde jen s určitým počtem hodin veřejnoprospěšných prací, které možná ani neodpracuje…

Pondělí, 15. září 2014, 20:47Odpovědět

Honička za opilým mladíkem skončila zraněním strážníků  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.