Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvojice pachatelů má na svědomí 80 případů vloupání a podvodů

Kriminalisté z jižních Čech zadrželi dvojici pachatelů, která má na svědomí desítky případů vloupání, krádeží či podvodů. O tom ve středu informoval krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Při rozsáhlé noční akci zadrželi specialisté zásahové jednotky jihočeského policejního ředitelství tři podezřelé lidi. “Dva ze zadržených mužů převzali usnesení o svém trestním stíhání. Kriminalisté oba muže obvinili z pokračujícího zločinu krádeže, spáchaného formou spolupachatelství, z trestného činu porušování domovní svobody, poškozování cizí věci a z podvodu,“ uvedl Matzner.

Sedmatřicetiletý pachatel a o osm let mladší komplic plánovali, tipovali a řídili či organizovali trestnou činnost, kterou s nimi vykonával třetí, při nočním zátahu zajištěný muž.

“Pachatelé se od září loňského roku vloupali do 80 objektů. Kradli převážně nářadí, přívěsné vozíky, sekačky. V některých případech si šli pro předem vytipované věci na objednávku, například pro zahradní traktor za zhruba 50 tisíc korun v obci Hradiště na Plzeňsku,“ podotkl Matzner.

Škodu, kterou pachatelé způsobili, se pohybuje okolo 1,7 milionu korun.

Kriminalisté v dubnu zadrželi dva zloděje ze Strakonického okresu a to za krádeže vloupáním do několika různých objektů. Postupně pak podrobnými a opakovanými výslechy i zajištěním dalších materiálů a důkazů zjistili, že za desítkami dalších vloupání stojí obviněná dvojice. Zadržení muži krádeže plánovali a řídili, své pomocníky pak také k vloupáním pravděpodobně v několika případech i nutili, vydírali je či jim vyhrožovali.

Kriminalisté na oba pachatele podali podnět k návrhu na vzetí do vazby. Podle jejich vyjádření jde o jeden z nejrozsáhlejších případů v poslední době. Policie zjišťuje, zda nemají na svědomí i další trestnou činnost.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky vloupání, podvod, krádež, Jihočeský kraj, Mediafax, Plzeňský kraj, Hradiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice pachatelů má na svědomí 80 případů vloupání a podvodů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.