Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva mladíci nepřežili náraz do stromu u Žáru

Počet smrtelných dopravních nehod na jihu Čech v závěru roku 2014 neutěšeně roste. Poté, co v kraji zahynuli během uplynulých dvou týdnů tři chodci, došlo dnes po třetí hodině ranní k další tragédii. Náraz Alfy Romeo do stromu u Žáru směrem na Nové Hrady byl osudným pro dva mladíky.

„Vozidlo s posádkou třech mladých mužů sjelo z dosud nezjištěných příčin mimo vozovku, několik metrů pokračovalo pravděpodobně příkopem a narazilo do stromu. Poté zůstalo ležet na střeše - část auta byla na komunikaci, část mimo silnici,“ uvedl mluvčí policistů Jiří Matzner.

Nehodu nepřežili dva mladí muži ve věku 20 a 19 let, kteří zůstali po havárii bez známek života ležet mimo vozidlo. Třetí člen posádky, devatenáctiletý mladík, kterého museli z vraku vyprostit hasiči, skončil v péči záchranářů a byl s vážnými zraněními převezen do českobudějovické nemocnice.

„Přesnou příčinu a průběh události vyšetřují policejní specialisté na dopravní nehody a kriminalisté z krajského města. Silnice byla skoro do sedmé hodiny obousměrně uzavřena, veškerou dopravu policisté odkláněli přes Horní Stropnici,“ upřesnil v sobotu ráno Matzner.

K dnešnímu dni jihočeské statistiky hlásí již 67 obětí dopravních nehod. Za celý minulý rok 2013 v našem kraji zahynulo 54 lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Přebíhaly hlavní silnici, starší žena už to ale nestihla

Foto: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, strom, Žár, Nové Hrady, Alfa Romeo, smrt, mladíci, dopravní nehoda, Česko, Nemocnice České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honza Sp

Hlavou zeď neprorazíš... ba ani Alfou strom neporazíš :(( R.I.P.

Sobota, 13. prosince 2014, 16:34Odpovědět

Dva mladíci nepřežili náraz do stromu u Žáru  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.