Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Náklaďák se železným šrotem usmrtil protijedoucího cizince

Hlavní tah z Budějc do Písku je uzavřen! Půl hodiny před polednem mezi Pištínem a Sedlcem nedaleko odbočky na Plástovice srazil nákladní automobil převážející železný odpad Renault Espace 46letého cizince, který na místě zemřel. Při nehodě byla poškozena další čtyři auta.

„Řidič nákladního vozidla MAN s návěsem z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem Renault Espace. Poté obě vozidla skončila v silničním příkopu. Přesnou příčinu zatím nedokážeme určit, výpovědi přímých účastníků nehody se liší,“ sdělil Budějcké Drbně mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil u zaklíněného řidiče renaultu mnohačetná poranění neslučitelná se životem. „Ani rychlý příjezd dvou posádek z Českých Budějovic včetně vrtulníku již postiženého nemohl zachránit a lékař musel konstatovat jeho smrt,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Střetu se nevyhnula ani další vozidla - dvě nákladní a jedno osobní. Poškozené náklaďáky stály na silnici ve vzdálenosti přibližně 300 metrů od sebe, malá dodávka byla v příkopu u jednoho z nich.

Zdravotníci ošetřili další dvě osoby, které utrpěly lehká zranění. „Devětadvacetiletý muž byl s odřeninami ponechán na místě, 56letého řidiče havarovaného nákladního automobilu jsme s lehkým poraněním hlavy převezli do českobudějovické nemocnice na kontrolní rentgen,“ dodala Kafková.

Hasiči za využití všech možných vyprošťovacích zařízení za necelou hodinu ze zcela zničeného osobního auta tělo řidiče vyprostili. Současně provedli protipožární opatření u dodávky a kontrolu úniku provozních kapalin u všech havarovaných aut.

„Únik se potvrdil pouze u převráceného nákladního auta, z jehož nádrže vytekla nafta do půdy i blízkého potoka. Hasiči na něm instalovali nornou stěnu a pomocí sorbentu uniklou naftu postupně likvidovali,“ upřesnila mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Posilová jednotka SDH Zliv spolupracovala s profesionálními hasiči ze stanice Suché Vrbné na likvidačních pracích. „Jejich úkolem bude dokončit likvidaci úniklé nafty a zajistit úklid vozovky, která je v délce přibližně 300 metrů znečištěná od hlíny, úlomků plastů a převáženého materiálu,“ doplnila Matějů.

Na místo nehody se dostavil také pracovník odboru životního prostředí příslušného úřadu. V jeho kompetenci bude řešení sanace kontaminované zeminy.

Objížďka, která bude trvat minimálně do 18.40 hodin, vede přes Češnovice, Němčice a Netolice. Ve směru od Písku musí řidiči odbočit již na Nové Hospodě.

Po včerejší nehodě u Chýnova se jedná o letošní již 51. oběť jihočeských silnic.

Foto: HZS Jihočeského kraje, Policie ČR a ZZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, havárie, smrt, Ford Galaxy, nákladní automobil, Sedlec, Pištín, Plástovice, České Budějovice, Písek, Renault Espace, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, motorová nafta, Renault, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náklaďák se železným šrotem usmrtil protijedoucího cizince  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.