Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chodec zůstal zaklíněný pod autem, jeho stav byl kritický

Dnes, krátce před osmou hodinou ranní, srazil na Novohradské ulici řidič Škody Octavia chodce. Osmdesátiletý muž zůstal zaklíněný pod vozidlem, a tak jej museli vyprostit hasiči. Senior byl s podezřením na mozkolebeční poranění ve vážném stavu transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení.

„Sražený muž zůstal zaklíněný pod vozem,“ řekla ve čtvrtek ráno Budějcké Drbně mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. Zásah hasičů trval několik minut, poté byla osoba předána do péče zdravotníků.

Na místě zasahovaly hned tři posádky Zdravotnické záchranné služby v Českých Budějovicích. „Po vyproštění chodce jsme zajistili jeho základní životní funkce a s podezřením na mozkolebeční poranění byl v kritickém stavu převezen do nemocnice v Českých Budějovicích,“ dodala Kafková.

Jak uvedla policejní mluvčí Regina Tupá, sedmatřicetiletý řidič z Českobudějovicka jel po Novohradské ve směru od ulice Karla Václava Raise k ulici Vlastimila Rady.

„Za dosud nezjištěných okolností vjel na chodník, kde narazil do podezdívky plotu a následně srazil osmdesátiletého chodce,“ uvedla Tupá. Při nehodě byl navíc poškozen sloup veřejného osvětlení.

Řidič octavie skončil na interním oddělení, jelikož se mu, podle jeho tvrzení, udělalo těsně před nehodou nevolno. Orientační dechová zkouška u něj byla negativní. Případní svědci nehody se můžou hlásit policistům na linku 158.

Jen na území krajského města se jedná tento týden již o třetí srážku osobního auta s chodcem.

ČTĚTE TAKÉ

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, srážka, chodec, Novohradská, České Budějovice, Škoda Octavia, havárie, Nemocnice České Budějovice, Karel Václav Rais, Drbna.cz, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodec zůstal zaklíněný pod autem, jeho stav byl kritický  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.