Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Blikající sanitka bourala, zranilo se pět lidí

Ke střetu sanitky jihočeské Zdravotnické záchranné služby s osobním automobilem došlo v pondělí deset minut po jedné hodině odpolední u budějckého Výstaviště. Při nehodě utrpělo zranění všech pět cestujících osob - tříčlenná osádka sanitky i s pacientem a také čtyřicetiletý řidič fiatu.

„Nikoho z nich však zasahující hasiči z českobudějovické stanice nemuseli vyprošťovat. Všichni zranění vozy opustili sami a byli okamžitě s blíže nespecifikovanými zraněními převezeni do nemocnice,“ sdělila Budějcké Drbně mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Jak uvedla policejní mluvčí Regina Tupá, sanitní vůz VW Transporter vjížděl do křižovatky se zapnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením, když převážel pacientku z Vltavotýnska do českobudějovické nemocnice. Podle všeho tedy řidič fiatu nedal rozjeté sanitce přednost...

„Při projíždění křižovatky na Dlouhé louce do levého boku sanitky narazil osobní automobil a převrátil ji na bok. Všichni členové zdravotníci byli zraněni - lékař, sestra i řidič utrpěli lehká až středně těžká zranění. Jednalo se především o zranění hlavy a končetin,“ řekla mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

Dále uvedla, že pacientka, která ležela v době nárazu připoutaná na nosítkách, byla s podezřením na úraz hlavy a hrudníku převezena na úrazové oddělení Nemocnice České Budějovice. „Zde skončil se zraněním hlavy i řidič osobního vozu. Všichni jsou nyní mimo ohrožení života,“ doplnila Kafková.

Hasiči na místě provedli zajištění obou vozů proti vzniku požáru a zasypali provozní látky uniklé z osobního auta sorbentem. „Úklid vozovky bude proveden po zadokumentování a vyšetření nehody Policií ČR,“ doplnila Matějů.

Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli podat bližší informace k okolnostem a příčině nehody, aby se přihlásili buď osobně na Dopravním inspektorátu policie v Českých Budějovicích na Pražské třídě, na lince 158, telefonním čísle 974 226 585 - stálá služba dopravních nehod, či na telefonu 974 226 592 u praporčíka Michala Chmely.

„Svým svědectvím tak napomůžete ke zjištění dalších informací k nehodovému ději. Děkujeme!“ dodala Regina Tupá.

Foto: HZS Jihočeského kraje a Dana Kabelová

Štítky sanita, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, havárie, fiat, Dlouhá louka, České Budějovice, úraz, automobil, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj, Volkswagen Transporter, Drbna.cz, Michał Chmela, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Škop

Bohužel nikde , ani ve vyjádření PČR , ani v diskuzi nevidím na jaká světla osobní vozidlo či sanita jela. Předpokládám, že u výstaviště světelná signalizace pracuej 24 hodin denně.

Středa, 15. srpna 2012, 10:56Odpovědět

Blikající sanitka bourala, zranilo se pět lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.