Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bez řidičáku ujížděl z Budějc až do Borovan. Tam ho chytili

V Borovanech na Českobudějovicku se včera, tedy v úterý 25. listopadu kolem desáté hodiny večerní, konala policejní akce, na jejímž konci bylo zadržení osmnáctiletého řidiče, který ujel hlídce policistů. Mladíka, jenž nemá řidičák, strážci zákona pronásledovali z krajského města.

Těsně po 21. hodině mohli obyvatelé Budějc vidět prchající automobil Volkswagen Polo a za ním policejní hlídku. Honička začala na cestě z Borovan do krajského města.

„Pronásledování předcházel pokus policistů z oddělení hlídkové služby zastavit před devátou hodinou večerní toto vozidlo, které nebylo řádně osvětlené,“ uvedla na webu policie mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Osmnáctiletý řidič bez řidičského oprávnění na výzvu hlídky vozidlo nezastavil a ujížděl dál po Českých Budějovicích. „Přitom projel několik světelných křižovatek, i když na semaforu svítila červená. Pak se vydal opět směrem na Borovany.“

V Borovanech honička pokračovala v Tovární ulici u odbočky do Jižní. Několik policejních vozidel mladíka hledalo po zahradách s baterkami. Dle očitých svědků se jim mladík dokázal schovat a na první pokus ho policisté nenašli. Poté odjeli hledat jinam, ale za chvíli se do Tovární vrátili a výtečníka zadrželi.

„Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Lišově, kteří zjistili, že se jedná o mladíka z Českobudějovicka, který si vozidlo půjčil od svého známého. Při kontrole nebyl podnapilý ani pod vlivem jiných návykových látek. Není však dosud vlastníkem řidičského oprávnění. Při události nebyl nikdo zraněn,“ dodává Uhlířová.

Štítky honička, České Budějovice, Borovany, mladík, řidičský průkaz, Policie ČR, okres České Budějovice, Volkswagen Polo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez řidičáku ujížděl z Budějc až do Borovan. Tam ho chytili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.