Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Autobus ze zastávky neodjel, řidič náhle zemřel

Smutný okamžik zažili dnes odpoledne cestující v autobusu městské hromadné dopravy na Dobrovodské ulici. Dvaapadesátiletému řidiči selhalo na jedné ze zastávek srdce. První pomoc poskytnutá pasažéry ani oživování dvěma posádkami zdravotníků bohužel nebylo úspěšné.

Informace o bezvědomí řidiče vozidla MHD obdrželi zdravotníci na operačním středisku v půl druhé odpoledne, a tak na místo byly hned vyslány dvě posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„Podle dostupných informací nalezli řidiče v kabině cestující poté, co autobus nepokračoval ze zastávky v jízdě. Operátorka tísňové linky 155 instruovala volající, jak poskytnou první pomoc, až do příjezdu záchranné služby,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Zdravotníci na místě nalezli muže bez známek života, avšak okamžitě zahájili neodkladnou resuscitaci. „Za pomoci externího defibrilátoru, umělé plicní ventilace a léků se pokoušeli obnovit srdeční činnost postiženého. Veškerá snaha však byla marná a lékař nakonec musel konstatovat jeho smrt,“ dodala Kafková.

Foto: www.dpmcb.cz

Štítky smrt řidiče MHD, České Budějovice, Dobrovodská, zdravotnický pracovník, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus ze zastávky neodjel, řidič náhle zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.