Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Autobus MHD narazil do pošty, řidič skončil v nemocnici

Do budovy hlavní pošty na Senovážném náměstí v Budějcích narazil dnes ráno v půl sedmé autobus městské hromadné dopravy. Vůz jedoucí ze Žižkovy třídy do ulice Na Sadech opustil křižovatku, porazil semafor, projel parkem, kde polámal několik stromů a keřů, a narazil do zdi.

V autobuse číslo 6 cestovalo sedmnáct lidí, kteří naštěstí bezprostředně po nehodě vystoupili ven sami bez zranění. Pouze jedna žena utrpěla stresovou reakci a po zaléčení byla ponechána na místě. Hůře však dopadl řidič.

„Podle svědků měl před nárazem zdravotní obtíže. Záchranáři ho na místě ošetřili a s lehkým zraněním hlavy převezli k dalším vyšetřením do českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Dechová zkouška, kterou policisté u řidiče provedli, byla negativní. „Příčiny havárie jsou předmětem dalšího vyšetřování. Není vyloučeno, že řidič mohl mít náhlou zdravotní indispozici,“ potvrdila policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Podle očitých svědků však byly u semaforu, kde došlo k prvnímu nárazu, viditelné brzdné stopy.

Štítky nehoda, havárie, autobus MHD, náraz do pošty, Senovážné náměstí, České Budějovice, Na Sadech, Nemocnice České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus MHD narazil do pošty, řidič skončil v nemocnici  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.