Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po srážce dodávky s traktorem zalil hlavní tah na Lišov olej

Téměř pět hodin byl dnes uzavřen hlavní tah vedoucí z kruhového objezdu na Okružní ulici v Českých Budějovicích do Lišova. Třináct minut po osmé hodině nedaleko sjezdu na Hůry a Adamov se totiž dodávka Volkswagen LT 35 střetla s traktorem sekajícím trávu.

Viníkem nehody je s největší pravděpodobností řidič volkswagenu, který se zřejmě nevěnoval řízení a zezadu narazil do traktoru Správy a údržby silnic jedoucímu po pravé krajnici.

Muž za volantem dodávky má pochroumanou krční páteř, traktorista je podle policejního mluvčího Milana Bajcury nezraněný. Ani jednoho nemuseli hasiči vyprošťovat.

Z traktoru vyteklo na silnici velké množství hydraulického oleje, který začala zasahující jednotka HZS Jihočeského kraje zasypávat sorbentem.

„Velitel zásahu si na likvidaci olejové skvrny jako posilovou jednotku vyžádal profesionální hasiče ze stanice Suché Vrbné, českobudějovická jednotka byla vrácena zpět na základnu,“ doplnila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Přibližně po dvou hodinách musely být na místo nehody dovezeny další pytle se sorbentem. Čtyřicet minut po poledni byl traktor, který po srážce skončil částečně v příkopu, vytažen zpátky na vozovku.

Veškerý provoz byl odkláněn po staré silnici přes Rudolfov přibližně až téměř do 13. hodiny, než byla silnice kompletně uklizena.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, havárie, osobní auto, traktor, sekání trávy, srážky, Hůry, Lišov, Okružní, uzavřená silnice, silnice, České Budějovice, Adamov, Volkswagen LT, Volkswagen, Jihočeský kraj, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po srážce dodávky s traktorem zalil hlavní tah na Lišov olej  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.