Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Únik informací z budějckého státního zastupitelství - viník potrestán výtkou

Koncem roku 2014 unikly z budějckého státního zastupitelství interní dokumenty několika žalobců spojené s případy z roku 2011. Nedávno dokončil specializovaný protikorupční útvar policie vyšetřování a označil viníka, kterého jeho nadřízený potrestal písemnou výtkou.

Z počítačového systému místního Okresního státního zastupitelství unikly dokumenty týkající se patnácti budějckých žalobců. Mělo jít o pokyny policii, žádosti o pomoc do zahraničí, rozhodnutí a další dokumenty. Policie případ prošetřila a viníka nalezla.  „Na nikoho žaloba podána nebyla. Věc byla pouze vyřízena písemnou výtkou, o které rozhodl okresní státní zástupce v Českých Budějovicích,“ potvrdil Budějcké Drbně krajský státní zástupce Petr Dušek.

Minulý týden o výsledku šetření informovalo Právo, podle jehož informací by viníkem mohla být státní zástupkyně Zdeňka Pavlásková. „Jméno státní zástupkyně, které se měla tato výtka týkat, potvrdit nemohu,“ říká Petr Dušek. Jakým konkrétním způsobem informace unikly není jasné, ale vzhledem k relativně nízkému trestu se dá předpokládat, že spíše než o úmysl šlo o nedbalost.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky Státní zastupitelství ČR, policie, státní zástupce, České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

.......... že spíše než o úmysl šlo o nedbalost a to v patnácti případech. Moc zajímavé potrestání. Takové pro smích. Inu dvojí metr.

Pondělí, 19. října 2015, 23:45Odpovědět

Únik informací z budějckého státního zastupitelství - viník potrestán výtkou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.