Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihočeská policie zadržela osm výrobců a dealerů drog

Jihočeská policie zadržela osm osob podezřelých z výroby a distribuce drog. Při razii a sedmi domovních prohlídkách zajistila mimo jiné peněžní hotovost ve výši několika set tisíc korun a chemikálie, z nichž lze vyrobit až 1,5 kilogramu pervitinu. Na rozsáhlé akci spolupracoval také Útvar rychlého nasazení.

Kriminalisté při razii rovněž objevili středně velkou pěstírnu marihuany a varnu pervitinu. Na jeho výrobu měly zadržené osoby připravené 14 tisíc tablet značky Cirrus, které patrně pocházejí z Polska. „Nalezena a zajištěna byla také marihuana a 300 gramů pervitinu,“ řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Akce, do níž se zapojilo šest desítek policistů, se uskutečnila v minulých dnech a trvala téměř 50 hodin. Během této doby policie zasahovala na několika místech Jihočeského kraje. Z osmi zadržených policisté pět obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení jim hrozí až dvanáctileté tresty. Tři obvinění skončili ve vazbě.  

„Kriminalisté předpokládají, že drogy byly určeny převážně pro jihočeské konzumenty. Zadržení pachatelé svoji činnost prováděli velmi sofistikovaně, snažili se eliminovat rizika prozrazení či policejních odposlechů. U jednoho ze zadržených kriminalisté například nalezli 90 mobilních telefonů se sim kartami,“ uvedl Matzner.

Zdroj ČTK

Štítky policie, drogy, metamfetamin, Polsko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská policie zadržela osm výrobců a dealerů drog  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.