Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kriminalistům se podařilo vyřešit osm let starou vraždu z Lipna

Jihočeským kriminalistům specializujícím se na vraždy se podařilo po více než osmi letech vyřešit vraždu Slovenky Gabriely Supekové. Její tělo bylo 16. srpna 2007 nalezeno ve Vodní nádrži Lipno u Černé v Pošumaví. Trpělivá práce policistů tak přinesla své ovoce.

„Ve spolupráci se specialisty z Útvaru pro objasňování organizovaného zločinu získali jihočeští kriminalisté nová svědectví a informace. Na jejich základě a ve spojení se shromážděnými důkazy znovu otevřeného případu zadrželi a v minulých dnech obvinili jednašedesátiletého muže z Ústí nad Labem. Podle vyšetřovatelů měl v polovině srpna roku 2007 úmyslně usmrtit v lese na Skoronicku bodnořeznými ranami, tehdy dvaačtyřicetiletou Gabrielu. Podle všech indicií pak zavražděnou naložil do kufru vozu a odvezl k přehradě, kde tělo hodil do vody,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Muž z Ústecka je nyní vazebně vyšetřován pro trestný čin vraždy podle trestního zákona účinného do roku 2009. Když ho soud uzná vinným, může si za mřížemi odsedět trest ve výši od deseti do patnácti let.

Štítky vražda, Vodní nádrž Lipno, Pošumaví, Ústí nad Labem, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalistům se podařilo vyřešit osm let starou vraždu z Lipna  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.