Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Větřní dopoledne hořela hala s odpadem, hasiči dostali požár do patnácti minut pod kontrolu

Ve Větřní dnes krátce po půl deváté museli krumlovští profesionální hasiči řešit požár haly. Při prvním zjištění si na pomoc přizvali i dobrovolné hasiče z Hořic na Šumavě a Chvalšin. Při požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn, hořela skládka odpadu.

„Průzkum na místě požáru ukázal, že hoří skládka odpadu na ploše přibližně 10x5 metrů, kde požár zasáhnul i obloukovou skladovací halu, ve které byl odpad uložen. V hale nebyla žádná osoba. Požár se po střešní konstrukci rozšířil do dvou třetin střešního sklolaminátového pláště. Zasahující hasiči na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud z automobilového žebříku a jeden proud C. Zásah jednotka vedla v dýchací technice,“ sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Dobrovolní hasiči z Hořic na Šumavě pomáhali krumlovským profesionálům doplňovat vodu do cisteren, chvalšinští byli připraveni na místě v záloze. Po čtvrthodině od příjezdu byl požár pod kontrolou, uhašen byl před 10. hodinou. Předběžná škoda, stejně jako výše uchráněného majetku, je vyčíslena na 50 tisíc korun. Jak požár vznikl, to zatím hasiči nevědí.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Větřní, odpad, Hořice na Šumavě, Chvalšiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Větřní dopoledne hořela hala s odpadem, hasiči dostali požár do patnácti minut pod kontrolu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.