Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stačil jsem si jenom loknout, sdělil muž, který popíjel na veřejnosti, strážníkům

Sednout si na lavičku, otevřít pivko a trošku relaxovat? Dejte si pozor, v Budějcích totiž můžete porušit vyhlášku, o čemž se ve čtvrtek přesvědčil jeden z mužů na Lannově třídě. Jak sám sdělil - stačil si jenom „loknout“.

„Ve čtvrtek okolo třetí hodiny odpolední prováděla hlídka městské policie kontrolní činnost na Lannově třídě. U jedné z laviček strážníci spatřili dva muže, z nichž jeden právě popíjel alkohol. Strážníci muže poučili o tom, že požívání alkoholu je na tomto místě zakázáno,“ uvedla mluvčí budějckých strážníků Věra Školková.

Muž podle jejích slov přiznal, že o zákazu dobře ví. Zákon však neuznává a policejní kontrolu komentoval slovy: „Vy už jste tady zase? Vy jste teda rychlí!“

„Strážníci muže poučili o tom, že jeho protiprávním jednáním se bude zabývat správní orgán,“ dodala Věra Školková.

Případů, kdy lidé o zákazu popíjení alkoholu na veřejnosti vědí, ale nerespektují ho, je více. Před několika dny městská policie řešila podobný případ u vlakového nádraží. Muž strážníkům sdělil, že se mu zkrátka nechtělo nikam chodit.

Kde všude je zakázáno v Budějcích požívat alkohol? Například na zastávkách městské hromadné i linkové dopravy, na dětských hřištích či okolí škol. Co se týká ulic, tak například po celé Lannově třídě, Mariánském náměstí či Palackého náměstí. Přesné znění vyhlášky naleznete na oficiálních stránkách města.

Štítky alkohol, vyhláška, strážníci, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stačil jsem si jenom loknout, sdělil muž, který popíjel na veřejnosti, strážníkům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.