Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci v noci zastavili dvakrát stejné vozidlo, vždy s jiným opilým řidičem

V noci na dnešek si užili své i strážníci budějcké městské policie. Při běžné kontrolní činnosti kolem autobusového nádraží viděli v ulici Kasárenská vozidlo značky Citroën, kterému nefungovalo brzdové světlo. A tak se policisté za vozem, v němž se nacházel řidič a spolujezdec, vydali do Havlíčkovy kolonie.

„Zde strážníci vozidlo zastavili a řidiče vyzvali k předložení příslušných dokladů. Řidič však strážníkům sdělil, že řidičský průkaz u sebe nemá. Z jeho dechu byl navíc cítit alkohol. Strážníci proto u dvaadvacetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol s výsledkem 0,86 a 0,80 promile,“ přidává mluvčí městské policie Věra Školková.

Podle registru řidičů navíc strážníci zjistili, že muž za volantem žádné řidičské oprávnění nevlastní. Proto byla k případu přivolána hlídka Policie České republiky, která si jej převzala do svého šetření. Pokud byste si však mysleli, že se oba dva muži z vozu značky Citroën poučí, jste na omylu.

O hodinu později totiž stejné vozidlo potkala jiná hlídka městské policie v ulici Mánesova. Řidič, který tentokrát seděl za volantem, znatelně kličkoval a nebyl schopný udržet přímý směr. Strážníci se tedy za protijedoucím autem vydali, aby ho zastavili a vyžádali si předložení dokladů.

„Strážníci, kteří řešili první případ zastavením tohoto vozidla, podali svým kolegům potřebné informace. Podle všeho seděl nyní za volantem řidič, který byl v prvním případě spolujezdcem. Třicetiletý muž z Jindřichohradecka se hned přiznal, že nevlastní žádné řidičské oprávnění. Provedená orientační dechová zkouška na alkohol ukázala dokonce 1,99 a 1,70 promile alkoholu. V nynějším spolujezdci byl zjištěn muž, který v prvním případě řídil vozidlo bez řidičského oprávnění, též po požití alkoholu,“ doplňuje Školková.

U „druhého“ řidiče už ale jde o podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Znovu tak přijela hlídka Policie České republiky, která případ převzala k dalšímu řešení. „Oba výtečníci za dohledu strážníků a policistů odtlačili vozidlo na parkoviště, kde ho na příkaz policistů uzamkli a pěšky odešli,“ uzavírá mluvčí městské policie.

Štítky obecní policie, alkohol, Citroën, řidičský průkaz, Havlíčkova Kolonie, Policie České republiky, Lázeňská léčebna Mánes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Tak to je výborné, pokud se poslední odstavec zakládá na pravdě, znamená to, že dotyčnému (nebo dotyčným) bylo umožněno (nebo nařízeno) další protiprávní jednání, tedy pokud nechali někoho z nich za volantem, jelikož pokud mě paměť ještě z autoškoly nešálí a něco se nezměnilo, potom i pokud je vozidlo tlačeno a někdo jej řídí, je stále řidičem (to platí i u motocyklu o objemu nad 50 ccm). Jednoduché opatření (nejlépe hned v prvém případě) je vozidlo odtáhnout a je pokoj, nechápu proč tak neučinili poprvé a už vůbec, že ani napodruhé…

Pondělí, 27. července 2015, 14:47Odpovědět

Strážníci v noci zastavili dvakrát stejné vozidlo, vždy s jiným opilým řidičem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.