Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár statku v Trhových Svinech dostali hasiči pod kontrolu až po několika hodinách

Plné ruce práce měli včera jihočeští hasiči. Vyjeli k několika větším požárům, ten největší na ně ale čekal před čtvrtou hodinou odpolední. V Trhových Svinech totiž začal hořet statek, u kterého byl nakonec vyhlášen druhý stupeň poplachu.

K požáru tak vyrazily cisterny profesionálních hasičů z Trhových Svinů, dobrovolných z Borovan, Ledenic a Trhových Svinů, pomoci musela i jednotka budějckých profesionálních hasičů.

„Celkem u požáru zasahovalo sedm cisteren, které kyvadlově dodávaly na požářiště vodu. Požár zasáhnul celý starý statek, kde probíhala částečná rekonstrukce. Přibližně po hodině hašení velitel zásahu nahlásil, že hasiči dostali požár pod kontrolu. Úplně uhašen pak byl krátce před 19. hodinou. Zasahující jednotky pak postupně odjely zpět na své základny,“ doplňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Jenže jedna cisterna z Trhových Svinů se musela kolem 20:30 vrátit na místo požáru. Pod dřevem a senem bylo jedno skryté ohnisko, které bylo zapotřebí dohasit. Příčina požáru je zatím neznámá, stejně jako výše vzniklé škody.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, statek, Borovany, Ledenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár statku v Trhových Svinech dostali hasiči pod kontrolu až po několika hodinách  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.