Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kriminalisté žádají o pomoc při vyšetřování násilného úmrtí ženy z Protivínska

Zvlášť otřesný zločin vyšetřují od pátku jihočeští kriminalisté na Protivínsku. Sedmačtyřicetiletá žena z Myšence se nevrátila z pravidelného ranního venčení psů a následně byla večer nalezena mrtvá za obcí Klokočín poblíž řeky Blanice.

„Žena se v okolí obcí Myšenec, Maletice, Klokočín a Skály pohybovala pravděpodobně se svými třemi psy v pátek dopoledne v době od 7 do 10 hodin. Každý, kdo ji viděl, potkal, nebo si všiml pobíhajících psů rasy basenji (zbarvení černobílé a černohnědé, jeden pes navíc s pláštěnkou), nebo kdo se dopoledne v těchto místech pohyboval, ať kontaktuje policisty na lince 158. Každá maličkost je v tomto případě důležitá, přestože nemusí být potencionálnímu svědkovi zřejmá,“ vyzývá mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Kriminalisté se obracejí především na místní obyvatele, ale také i na řidiče, cyklisty a turisty, kteří se mohli v okolí během inkriminované doby pohybovat. Žena byla střední postavy, měla krátké tmavší vlnité vlasy, dioptrické brýle, na sobě outdoorové hnědé kalhoty a kotníčkové zavazovací boty. Pod mikinou či bundou byla rovněž oblečena do výrazného červeného trička. Její vzhled odpovídal věku kolem pětačtyřiceti let.

Zatoulaní psi byli nalezeni poblíž železniční trati u komunikace, která spojuje Klokočín se silnicí Skály - Putim. „Pro kriminalisty je důležitý pohyb i výskyt ženy. Žena se mohla pohybovat i s další osobou nebo také se psy či již bez nich. Důležitý je pohyb všech vozidel a osob, především v okolí zmiňovaných obcí,“ dodává Matzner.

Foto: Policie ČR

Štítky vražda, násilí, úmrtí, žena, Myšenec, Protivínsko, psi, venčení, pes, Blanice (přítok Otavy), Maletice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté žádají o pomoc při vyšetřování násilného úmrtí ženy z Protivínska  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.