Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklista spadl u Pohorské Vsi z kola. Nehodu nepřežil

Tragickou nehodu vyšetřují od včerejšího večera jihočeští policisté. Kolem páté hodiny měl u Pohorské Vsi na Šumavě spadnout z kola jednasedmdesátiletý senior. I přes rychlou pomoc, kterou muži poskytl svědek události, a následně záchranáři, se nepodařilo muže zachránit. Příčinou smrti byla podle policie s největší pravděpodobností zdravotní indispozice.

K události mělo dojít kolem páté hodiny v katastru obce Pohorská Ves ve směru od Pohoří na Šumavě. „Policisté a záchranáři vyjížděli k pádu cyklisty. I přes rychlou pomoc, kterou mu poskytl svědek události a následnou odbornou pomoc záchranářů, se život  jednasedmdesátiletého muže bohužel nepodařilo zachránit,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Nejpravděpodobnější příčinou smrti byla podle policie zdravotní indispozice. Přesnou příčinu ale určí zdravotní pitva. Cyklista se stal třiapadesátou letošní obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích.

„Nabádáme tímto nejen seniory, aby nepřeceňovali své síly a při sportovních aktivitách věnovali svému aktuálnímu zdravotnímu stavu zvýšenou pozornost,“ dodala Pokorná.

Foto Policie České republiky

Štítky krimi, policie, nehoda, cyklista, kolo, smrt, Pohorská Ves, Šumava

Cyklista spadl u Pohorské Vsi z kola. Nehodu nepřežil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.