Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Českokrumlovsku se stala dopravní nehoda, řidič zůstal zaklíněný v autě

Dopravní policisté řešili dnes ráno dopravní nehodu, která se stala u obce Chvalšiny. Řidič zřejmě z náhlé zdravotní indispozice neovládl své auto a narazil do dopravního značení na levé straně komunikace, a následně přední částí do plotu u základní školy. Auto skončilo na střeše a řidič v něm zůstal zaklíněný.

K nehodě došlo dnes po sedmé hodině ráno. Jako první byl na místě poručík Bohumil Havlíček, který zastavil a běžel zjistit zdravotní stav osádky. „Uvnitř auta byl jeden muž, který se svíjel a rozhazoval rukama. Z úst se mu valila pěna. Vzhledem k tomu, že se žádné dveře nedaly otevřít, byl policista nucen rozbít okno zadních dveří, aby se dostal do vnitřních části auta. Muž byl částečně v šoku a komunikoval s obtížemi,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Po zajištěních základních životních funkcí, požádal zasahující policista o přivolání dalších složek integrovaného záchranného systému. Na místo doběhl i další muž, který policistovi následně pomáhal. Řidič osobáku nebyl připoutaný. Vzhledem k poloze jeho těla nemohli vyloučit vnitřní poranění nebo zranění páteře.

Přivolaní záchranáři transportovali zraněného řidiče do nemocnice. Způsobená škoda byla vyčíslena na více jak 115 tisíc korun. Další okolnosti této nehody jsou předmětem vyšetřování českokrumlovských dopravních policistů.

Foto pcr.cz

Štítky nehoda, záchrana, policie, Českokrumlovsko, okres Český Krumlov, Chvalšiny, dopravní nehoda

Na Českokrumlovsku se stala dopravní nehoda, řidič zůstal zaklíněný v autě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.