Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muži z přepadené rodinné firmy v Horusicích zemřeli na embolii a zranění mozku

Smrt majitele rodinné firmy v Horusicích na Táborsku a jeho švagra způsobily plicní embolie a zranění mozku. Uvedli to dnes, v pátek 24. listopadu, znalci u Krajského soudu v Táboře, který případ řeší. Podle obžaloby rodinnou firmu v Horusicích v září 2015 napadla pětičlenná skupina. Zranění pachatelé způsobili osmi lidem. Nejbrutálnější útok podle dnešní výpovědi znalců z oboru soudního lékařství mířil právě na majitele a jeho švagra.

„Bez lékařské pomoci by zemřeli v rozsahu desítek minut a hodin," uvedl soudní lékař František Vorel. Napadené muže ošetřili přivolaní záchranáři a převezli je do nemocnice, kde švagr majitele firmy zemřel dva dny po útoku na následky zranění mozku. Majitel podniku pak podlehl tři týdny po incidentu následkům plicní embolie.

Útočníci, kteří z firmy odcizili 328 tisíc korun v hotovosti, podle žalobců napadli zaměstnance firmy nebo rodinné příslušníky majitele pěstmi, a také kovovým výfukem. Muži, jenž následně v nemocnici zemřeli, měli poraněné hlavy i hrudníky. Ostatní poškození utrpěli mírnější zranění.

ČTĚTE TAKÉ: Přepadení z Horusic vypovídali přes video, aby útočníky nepotkali

Před táborským soudem stojí Ukrajinci Róbert Simon a Ivan Ivanovskyj, kteří se podle obžaloby na útoku podíleli. Za dvojnásobnou vraždu jim hrozí až doživotní vězení. Oba přiznávají, že v Horusicích byli, ale chtěli prý jen ukrást peníze. Při výpovědi uvedli, že se na útoku na poškozených nepodíleli a viní z něj zbylé tři cizince. Po nich policie stále pátrá. Pocházejí ze zemí bývalého Sovětského svazu a patrně se skrývají v Rusku.

Policie případ vyšetřovala několik měsíců a vyslechla šest stovek lidí. Letos v březnu oznámila, že obvinila dva cizince z dvojnásobné vraždy. Skupina cizinců žila v okolí Brna a patrně na firmu na Táborsku dostala od někoho tip.

Soudní líčení bude pokračovat v příštím roce. Před senátem ještě budou vypovídat znalci z oboru psychiatrie a psychologie.

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky vražda, přepadení, Horusice, soud, úraz, okres Tábor, Krajský soud v Českých Budějovicích, Róbert Simon, Rusko, Sovětský svaz, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži z přepadené rodinné firmy v Horusicích zemřeli na embolii a zranění mozku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.