Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Opilý muž si ustlal u kolejí. Zachytil ho vlak

Kolejiště v posledních době na jihu Čech přitahují opilce. Záchranáři a policisté ke dvěma si hodně podobným případům vyjížděli během dvou dnů. V pátek 20. října přejel vlak ženu v Táboře, v sobotu 21. října vlak zachytil muže v Jindřichově Hradci.

Muž i žena, hodně posilněni alkoholem, ale jako zázrakem vyvázli ze střetů s vlaky živí. Sice utrpěli při kolizi nějaká zranění, ale rozhodně mohou mluvit o tom, že měli štěstí v neštěstí. A lze na jejich adresu říci, že měli víc štěstí než rozumu. 

ČTĚTE TAKÉ: V Táboře přejel vlak opilou ženu. Ta přežila

V těsné blízkosti koleje železničního koridoru z Jindřichova Hradce ve směru na Počátky si v sobotu 21. října krátce před jedenáctou hodinou večer ustlal osmadvacetiletý muž.

„Přestože strojvedoucí vlakové soupravy Regiojet okamžitě, jakmile muže spatřil, použil rychlobrzdu, byl muž vlakem s velkou pravděpodobností zachycen. Souprava zastavila až po několika desítkách metrů za místem střetu," upřesnil informace policejní mluvčí Miroslav Doubek. 

Stejně jako žena v Táboře měl tento muž více štěstí než rozumu a z kolize s vlakem vyvázl jen s blíže neurčeným zraněním na hlavě. Po ošetření na místě byl k dalšímu pozorování převezen do místní nemocnice. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u něj ukázal hladinu 2,17 promile.

„Opětovně připomínáme, že vstupovat na železniční trať v místech, kde to není dovoleno, je hazard se životem. Stačilo jen velmi málo a na místo sanitky mohla opilce odvážet pohřební služba," uvedl policejní mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlak, koleje, opilec, zranění, policie, Tábor, Jindřichův Hradec, Česko, RegioJet, Počátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž si ustlal u kolejí. Zachytil ho vlak  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.