Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Táboře přejel vlak opilou ženu. Ta přežila

Podruhé se narodila šestačtyřicetiletá žena, která si notně přihnula a opilá pak přecházela kolejiště na zakázaném místě v táborském nádraží. Jenomže alkohol pochopitelně učinil své a žena spadla mezi koleje zrovna v momentě, kdy projížděl vlak. Jako zázrakem přežila.

Všechny složky Integrovaného záchranného systému ve čtvrtek 19. října krátce před desátou hodinou večer zalarmovala zpráva, že v táborském nádraží došlo ke střetu člověka s vlakem.

Následné šetření ukázalo, že šestačtyřicetiletá silně opilá žena přecházela kolejiště z ulice U Bechyňské dráhy směrem do ulice Vodňanského. V místě, kde je to zakázáno. V prostoru koleje číslo 5 zakopla a spadla mezi koleje, a to v okamžiku, kdy přijížděla rychlíková vlaková souprava ve směru od Českých Budějovic na Prahu. Přestože strojvedoucí okamžitě aktivoval rychlobrzdu, celý vlak ženu přejel, zůstala ležet až pod posledním vagonem.

„Vlak s názvem Váša Příhoda byl k ženě milosrdný. Ta vzhledem k tomu, co se jí stalo, jako zázrakem, utrpěla jen tržnou ránu na hlavě a pohmožděninu paže. Po prvotním ošetření byla převezena na traumatologii českobudějovické nemocnice. Žádný z šedesáti cestujících ve vlaku neutrpěl žádné zranění," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Podle jeho informací dechová zkouška u strojvedoucího vlaku proběhla s negativním výsledkem. Silně opilá žena nebyla schopna dechovou zkoušku absolvovat.

„Ne vždy však má opilec takovéto štěstí. Stačilo málo a událost mohla mít tragický následek. Opětovně připomínáme, že přecházet vlakovou trať všude tam, kde to není dovoleno, je hazard se životem," podotkl Miroslav Doubek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlak, střet, žena, alkohol, policie, Tábor, Váša Příhoda, Praha, Elektrická dráha Tábor–Bechyně, Nemocnice České Budějovice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Táboře přejel vlak opilou ženu. Ta přežila  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.