Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Unesené sourozence odebral rodičům soud kvůli nedostatečné péči

Sourozenci David a Leonard Lackó, které v pátek, 13. října, ze strakonického dětského centra unesli rodiče, byli matce a otci odebráni kvůli nedostatečné péči. Předběžné opatření na odebrání desetiletého Davida a jeho o šest let mladšího bratra vydal v červenci českokrumlovský soud.

Stejná instituce nyní rozhoduje v řádném řízení o další budoucnosti dětí. Neveřejné líčení pokračuje u českokrumlovského soudu ve středu 18. října. „S ohledem na věk dětí nemůžeme další podrobnosti k případu zveřejňovat. Soud bude řešit v této věci ve vztahu k dětem i choulostivější záležitosti, proto bylo rozhodnuto o vyloučení veřejnosti při jednání,“ uvedl mluvčí soudu Jan Montag.

Rodiče Anita Lackó a Branislav Sloboda unesli děti ze strakonického centra při páteční návštěvě. Sourozenci v tomto zařízení byli od července. „Šlo o několikátou návštěvu rodičů, kteří si patrně dobře zmapovali situaci a únos si připravili,“ řekl k případu policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle některých svědků rodiče použili při únosu pyrotechniku, aby odklákali pozornost. „O ničem takovém zprávy nemáme a domnívám se, že bychom to věděli,“ řekl k tomu Matzner. Rodiče pocházejí ze Slovenska a podnikali v Rakousku. Poslední dobu měli ze zatím neznámých důvodů bydliště v Jihočeském kraji. „Celá rodina je pro nás zatím dost neprůhledná,“ uvedl Matzner.

Po pátečním únosu zahlédli svědci rodiče i děti v německém Freyungu. Na Anitu Lackó a Bronislava Slobodu byl vydán evropský zatykač. Mladší Leonard měl na sobě naposledy zelené tričko, tmavě modrou mikinu s kapucí značky Adidas, tepláky a na nohou boty s batmanem. Vlasy má špinavě blond, velké výrazné oči a znatelné kruhy pod očima. Starší David měl naposledy oblečené žlutooranžové tričko s dlouhým rukávem, vpředu s anglickým nápisem a tmavě modré tepláky. Má střiženou ofinu v půli čela. „Oba chlapci jsou bledší pleti,“ uvedl Matzner.

Rodiče odjeli s dětmi vozem Chrysler Voyager zelené barvy s poznávací značkou BA477HU. Policie žádá, aby lidé jakékoliv informace o hledaných volali na linku 158.

Foto koláž Budějcká Drbna/ Policie České republiky | Zdroj ČTK

Štítky únos, děti, soud, Strakonice, Branislav Sloboda, Adidas, Rakousko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unesené sourozence odebral rodičům soud kvůli nedostatečné péči  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.