Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Střet s osobním automobilem cyklista nepřežil

K tragické nehodě došlo dnes, ve čtvrtek 12. října, kolem osmé hodiny večer na silnici u Dunajovic na Jindřichohradecku. Při střetu s osobním autem tam zemřel cyklista.

Při srážce s osobním automobilem cyklista utrpěl zranění neslučitelná se životem, na místě zemřel.

„Řidič osobního automobilu si až v poslední chvíli všiml neosvětleného cyklisty. Snažil se zabránit střetu, brzdil, ale dostal smyk a cyklistu srazil. Vše je ale v šetření, policisté na místě vyšetřují příčiny, míru zavinění a všechny okolnosti tragické dopravní nehody," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policie zatím nezná ani totožnost mrtvého cyklisty. Na místě probíhá vyšetřování, silnice je uzavřena. Obnovení plného provozu se na silnici u Dunajovic předpokládá asi kolem půlnoci.

AKTUALIZOVÁNO: Osmašedesátiletý řidič osobního automobilu Opel Corsa  jel ve směru od Dunajovic na Horní Miletín. Za obcí, na přímém přehledném úseku komunikace, uviděl protijedoucího cyklistu a tak začal intenzivně brzdit. Tím se ale dostal do protisměru, kde došlo ke střetu. Padesátiletý cyklista při dopravní nehodě utrpěl smrtelné zranění, kterému podlehl.

Na místo tragické  dopravní nehody se dostavila  hlídka  třeboňských policistů, policisté ze skupiny dopravních nehod  i kompletní výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce. „Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování si případ na místě převzal a nařídil provedení soudní pitvy zemřelého. Policisté rovněž zajistili vozidlo Opel Corsa k případnému znaleckému zkoumání. Policejní komisař téhož dne zahájil  úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a  případem se bude i nadále intenzivně zabývat," upřesnila policejní mluvčší Hana Millerová.

Na jihočeských silnicích tak ve čtvrtek 12. října zbytečně vyhasl již čtyřicátý lidský život!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky cyklista, smrt, nehoda, auto, policie, automobil, silnice, Dunajovice, okres Jindřichův Hradec, Opel Corsa, Horní Miletín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Střet s osobním automobilem cyklista nepřežil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.