Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Deset zásahových jednotek na jihu Čech střílí, slaňuje z vrtulníku a také zachraňuje rukojmí

Deset týmů zásahových jednotek policie se od podělí 2. října pohybuje po Jihočeském kraji. Ovšem není to kvůli zátahu proti mezinárodní zločinecké organizaci, ale na jihu Čech probíhá náročný závod policejních elitních profesionálů s mezinárodní účastí.

Policejní profesionálové plní při dvoudenní soutěži, kterou pořádají od pondělí 2. do úterý 3. října jihočeští policisté, šest náročných disciplín. Policisté střílí, slaňují z vrtulníku, zachraňují rukojmí, eliminují teroristy a odvracejí katastrofy způsobené výbuchem. Náročné modelové situace se odehrávají na několika místech jižních Čech. Kromě českých policistů soutěží také dvě jednotky ze Slovenska.

„V pondělí například mise pod názvem KÓD zavedla závodníky do podzemí lipenské přehrady. Neznámé prostředí, odvrácení katastrofy, nalezení toxické látky a zdolání stovek schodů se zátěží bylo náplní tohoto úkolu," uvedl mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner. 

Vojenský prostor Boletice byl zase svědkem likvidace teroristů, kteří se chtěli pomocí výbušniny připevněné na těle odpálit v rušné ulici města. „Nasazený policejní agent i za cenu svého zranění poskytl zasahující jednotce a odstřelovači cenné informace. Pak už jen zbývalo osvobodit rukojmí a zlikvidovat v zaplněné ulici ty „správné“ osoby," popsal Matzner.

Ostrá munice se cvičnou se v rukou policistů střídaly podle jednotlivých úkolů. Čtyřčlenné týmy policejních specialistů pak řešily jednotlivé situace po krátkém brífinku. Vše probíhalo tak, jako by šli policisté do ostré a reálné akce.

„V úterý 3. října čekají všechny týmy další tři disciplíny. Můžeme jen prozradit, že také nebudou z nejlehčích. Město duchů závodníky určitě překvapí,"  řekl pouze Jiří Matzner.

A tím přikrmil už tak velkou zvědavost Budějcké Drbny, která bude v úterý 3. října přímo v dějišti klání a přinese z něj atraktiní fotografie i video.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, zásahová jednotka, soutěž, rukojmí, Česko, Jihočeský kraj, Slovensko, Vodní nádrž Lipno, Boletice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset zásahových jednotek na jihu Čech střílí, slaňuje z vrtulníku a také zachraňuje rukojmí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.