Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čtyři závažné nehody motorkářů ve třech zářijových dnech si vyžádaly tři lidské životy

Poslední tři zářijové dny přinesly čtyři závažné dopravní karamboly motorkářů. A jejich následky jsou tragické. Při haváriích vyhasly tři lidské životy, dva motocyklisté při nehodách utrpěli velmi vážná zranění. Dva cestující v autě, z nichž jedním bylo malé dítě, se zranili lehce.

Tragický závěr září na jihočeských silnicích načala nehoda u Semic na Písecku. Tam ve středu 27. září večer zemřeli dva lidé, řidič motorky a jeho spolucestující.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda u Písku si vyžádala dva lidské životy

Ve čtvrtek 28. září zasahovali jihočeští záchranáři hned u dvou těžkých nehod motocyklistů. První se stala odpoledne v Jindřichově Hradci. „Osmatřicetiletý motocyklista při nárazu utrpěl těžké poranění hlavy a zůstal v bezvědomí. Zranění ho bezprostředně ohrožovalo na životě. Po zajištění základních životních funkcí a stabilizaci stavu byl pacient letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Petra Kafková.

Ke druhé čtvrteční nehodě motocyklu vyjížděli Prachatičtí záchranáři do obce Zdenice. Čtyřicetiletá motocyklistka utrpěla závažná mnohačetná poranění v oblasti hlavy, trupu a páteře. „I tato pacientka byla v přímém ohrožení života. Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče se podařilo záchranářům její stav stabilizovat. Následně byla pacientka předána letecké záchranné službě k transportu na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice," upřesnila informace Petra Kafková.

V pátek 29. října odpoledne zemřel čtyřiadvacetiletý motorkář na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova. Na silnici mezi Rájovem a Přísečnou vjel do protisměru a střet s osobním autem nepřežil.

ČTĚTE TAKÉ: Při tragické nehodě na Českokrumlovsku zemřel motorkář

„Jak již bylo uvedeno, na jihočeských silnicích vyhasly od středečního večera do pátečního odpoledne již tři životy motorkářů. Opětovně tímto nejen na motorkáře, ale i další účastníky dopravního provozu apelujeme, aby důsledně dodržovali všechna pravidla bezpečnosti silničního provozu," nabádá k opatrnosti na cestách jihočeský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Od začátku letošního roku si dopravní nehody na jihočeských silnicích vyžádaly už osmatřicet obětí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky motorkář, nehoda, oběť, zranění, září, havárie, silnice, Nemocnice České Budějovice, Písek, okres Písek, Semice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři závažné nehody motorkářů ve třech zářijových dnech si vyžádaly tři lidské životy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.