Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvě zlodějky obraly stařenku o životní úspory a zlaté šperky. Policie po nich pátrá

Oči pro pláč zůstaly sedmaosmdesátileté stařence z obce Pojbuky na Táborsku. Dvě zatím neznámé ženy se pod záminkou použití toalety vloudily k seniorce do domu a okradly jí. Sebraly jí celoživotní úspory a zlaté šperky. Škoda jde do stovek tisíců korun. Policisté po zlodějkách intenzivně pátrají a žádají o spolupráci a pomoc i veřejnost.

Ke krádeži došlo v době mezi dvanáctou hodinou polední a druhou hodinou odpolední ve středu 27. září přímo v centru malé vesničky Pojbuky. „Do domu sedmaosmdesátileté ženy se pachatelky vloudily pod záminkou použití toalety. Pak jedna ze zlodějek zaměstnala seniorku „věštěním z dlaně“. Druhá mezitím prohledala dům a odcizila  celoživotní úspory a zlaté šperky. Souhrnná hmotná škoda se pohybuje v řádu stovek tisíců korun," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Obě ženy byly snědé pleti a podle poškozené seniorky byly obě velice pěkně oblečeny. První z nich byla střední postavy, asi 160 až165 centimetrů vysoká, blond vlasů. Hovořila česky s drobnou vadou řeči, takzvaně šišlala či šlapala si na jazyk. Druhá z žen byla rovněž střední, asi 160 až 165 centimetrů vysoké postavy, měla černé vlasy. Podle všeho se na místě krádeže mělo nacházet blíže neurčené osobní vozidlo bílé barvy, ke kterému měly pachatelky následně odejít.

Táborští kriminalisté žádají o pomoc a spolupráci při pátrání po dvou ženách, které seniorku okradly. „Žádáme tímto každého, kdo by měl k uvedenému skutku jakékoliv informace, a to jak k pohybu a jednání uvedených žen, k jejich popisu či k bližší identifikaci bílého osobního vozidla, aby je předal mladovožickým policistům na jejich služebně či telefonním čísle 974 238 720, případně přímo táborským kriminalistům na jejich služebně v budově Územního odboru Policie České republiky na Soběslavské ulici číslo 2763 v Táboře či telefonní lince 974 238 111. A nebo prostřednictvím tísňové linky 158," žádá o spolupráci Doubek.

„Zároveň připomínáme, aby nejen senioři byli v takovýchto případech více než obezřetní a do svých bytů nebo domů si nikoho cizího nepouštěli. Jakékoli poznatky k uvedenému nebo obdobnému jednání pak prosím neprodleně předejte policii cestou linky číslo 158," vyzývá policejní mluvčí.

 

Štítky zlodějka, seniorka, krádež, úspory, police, šperk, policie, dům, Pojbuky, okres Tábor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě zlodějky obraly stařenku o životní úspory a zlaté šperky. Policie po nich pátrá  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.