Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tragická nehoda u Písku si vyžádala dva lidské životy

Na silnici I/20 ve směru z Českých Budějovic na Písek, u Semic, se ve středu 27. září večer střetl osobní automobil s motocyklem. Při havárii vyhasly dva lidské životy. Jsou tak už šestatřicátou a sedmatřicátou obětí letošních dopravních nehod na jihočeských silnicích.

„Nehodu, která se stala kolem půl osmé večer, nepřežili třiašedesátiletý muž a dvaapadesátiletá žena, kteří cestovali na motorce značky Kawasaki. Sedmadvacetiletý řidič osobního auta Dacia Logan nebyl zraněn,“ telefonoval z místa tragické nehody policejní mluvčí Miroslav Doubek.

U nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, vzlétl i vrtulník. „Třiašedesátiletý motocyklista při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt. Jeho dvaapadesátiletá spolujezdkyně byla v bezvědomí a došlo u ní k selhání základních životních funkcí. Zdravotníci okamžitě zahájili resuscitaci. Stav pacientky se prudce zhoršoval a přes veškerou intenzivní léčbu se nepodařilo obnovit činnost srdce postižené. Zemřela na následky mnohačetných poranění přímo na místě nehody," upřesnila informace mluvčí Zdravotnické záchranné službyJihočeského kraje Petra Kafková.

 Místo havárie bylo až do půlnoci uzavřené, policie odkláněla dopravu na Semice. Příčiny a okolnosti tragické nehody policie vyšetřuje. 

„Podle prvotního šetření se zde řidič motocyklu, jedoucí ve směru od Českých Budějovic, při předjíždění kolony dostal do kolize s před ním ve stejném směru jedoucím osobním autem, které kolonu rovněž předjíždělo," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. 

Přesná příčina, průběh a míra zavinění události jsou předmětem následného šetření píseckých dopravních policistů a kriminalistů. „Případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. K objektivnímu posouzení všech skutečností byla u obou zemřelých nařízena soudní pitva. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče osobního vozidla proběhla s negativním výsledkem," dodal Doubek. 

Řidič motocyklu a jeho spolujezdkyně se tak bohužel stali již letošní 36. a 37. obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. „Na tuto smutnou statistiku opětovně upozorňujeme a nabádáme řidiče, aby řízení svých vozidel věnovali maximální pozornost a dodržovali všechna pravidla bezpečnosti silničního provozu," připomíná policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Písek, motocykl, auto, policie, silnice, automobil, České Budějovice, Semice, Kawasaki, Dacia Logan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda u Písku si vyžádala dva lidské životy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.