Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Kaplici shořelo luxusní auto. Škoda se vyšplhala na milion a půl korun

Škodu za milion a půl korun napáchal oheň na Mercedesu Benz v Kaplici. Proč luxusní auto shořelo zjišťuje vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil.

Mercedes Benz shořel v neděli 17. září krátce před osmou hodinou ráno v kaplické ulici Samoty. I přes rychlý zásah profesionálních hasičů z Kaplice a Českého Krumlova a dobrovolníků z Hubenova a Velešína oheň na luxusním osobním autě napáchal škodu za milion a půl korun.

V době příjezdu hasičů hořela více než polovina auta a požár rychle postupoval od přední motorové části auta dozadu. „Hasiči na likvidaci ohně nasadili vysokotlaký proud, ale téměř současně se zahájením hašení vzplál benzín vytékající z nádrže. Hořící benzín tekl pod auto a zároveň s hořící hasební vodou z mírného svahu od auta. Proto hasiči následně použili těžkou pěnu. Požár pod kontrolu dostali hasiči po půl hodině, po další čtvrthodině jej zcela zlikvidovali," popsala událost mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Ovšem po hodině se museli na místo profesionální kapličtí hasiči znovu vrátit. Pracovník odtahové služby jim totiž oznámil, že při nakládání shořelého mercedesu na vůz odtahové služby se v místech ohořelé kabeláže stále jiskří.

„Hasiči se proto zaměřili na již předtím předpokládané, ale velmi špatně dostupné místo pod sedadlem spolujezdce. Za použití vyprošťovacího zařízení hasiči odstřihli dveře spolujezdce a veškerý spečený odpad z podlahy vozidla. Následně pomocí rozpínacího nástroje nadzdvihli torzo spolujezdcovy sedačky a pod ní se skutečně nacházel téměř nepoškozený akumulátor. Ten hasiči odpojili. Pak mohl být mercedes bezpečně naložen na odtahovou službu," upřesnila informace mluvčí.

Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru stanovil výši vzniklé škody na jeden a půl milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, auto, hasič, Kaplice, Mercedes-Benz, Hasičský záchranný sbor, Český Krumlov, Velešín, Hubenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kaplici shořelo luxusní auto. Škoda se vyšplhala na milion a půl korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.