Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci vyjížděli k vzácnému kouhoutovi a toulavé ovci

Vzácný druh kohouta a toulavá ovce. Přesně k těmto zvířatům, která se procházela po budějckých ulicích, vyjížděli strážníci městské policie v sobotu, 19. září.

Krátce po poledni přijali strážníci oznámení o pestře zbarveném kohoutovi, který se prochází po Roudenské ulici. Po příjezdu na místo policisté kohouta, který byl označený chovatelským kroužkem, odchytili. „Zjevně se jednalo o vzácné plemeno drůbeže. Jeho majitele se však podle najít nepodařilo,“ uzavřela tisková mluvčí Věra Školková.

Druhý případ se stal v budějcké ulici Na Sádkách. Krátce před devátou hodinou večer spatřil řidič osobního vozidla ovci, která se procházela po vozovce. „Na místo okamžitě vyjížděla hlídka městské policie specializovaná na odchyt zvířat. Ovce zjevně pocházela ze stáda Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity, jehož výběh se nachází nedaleko. Strážníci ovci zahnali zpět do ohrady a výběh zajistili proti jejímu dalšímu výletu,“ popsala Školková.

Autoři

Štítky policie, odchyt, zvěř, ovce, kohout, Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci vyjížděli k vzácnému kouhoutovi a toulavé ovci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.