Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zlodějky obraly seniora o úspory. Hledá je policie

Policisté usilovně pátrají po dvou ženách, které během půlhodinky připravily seniora z vesničky Hozpříz na Jindřichohradecku o 127 tisíc korun. Do domu se zlodějky vnutily pod záminkou žízně.

Senior z obce Hozpříz na Jindřichohradecku přišel o své životní úspory v úterý 12. září mezi devátou a půdesátou hodinou dopolední.

První neznámá pachatelka vstoupila bez souhlasu poškozeného do jeho rodinného domu, kde pod záminkou žízně vešla do kuchyně. Ještě než tam přišel i senior, žena místnost stačila prohledat a odcizit z komody dva tisíce korun. Poté záměrně odváděla pozornost poškozeného a toho využila druhá zlodějka, která v nestřeženém okamžiku bez souhlasu poškozeného vnikla do ložnice. Tam ukradla takzvanou kasírtašku s finanční hotovostí ve výši 125 tisíc korun.

Jindřichohradečtí kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelkách zmiňovaných přečinů, a to krádeže a porušování domovní svobody.

„Kdo si všiml pohybu dvou žen, jedna byla silnější postavy a měla blond vlasy, po obci Hospříz v úterý 12. září v dopoledních hodinách nebo viděl například dvě ženy nasedat do auta, nechť se přihlásí jindřichohradeckým kriminalistům cestou tísňové linky 158," žádá o spolupráci policejné mluvčí Hana Millerová.

Zároveň policisté varují. „Senioři  buďte opatrní, zamykejte řádně branku i vstupní dveře do domu. Dbejte rovněž na uzamčení zadních dveří a zásadně nikoho cizího do svého obydlí nepouštějte. Pokud neznámá osoba žádá o pomoc a  vzbuzuje  tím soucit či lítost, buďte neoblomní. Pokud se jí opravdu rozhodnete pomoci, do bytu nebo domu ji nikdy nepouštějte," doporučuje policiejní mlučí Millerová.

 

Štítky krádež, žena, senior, úspory, policie, dům, okres Jindřichův Hradec, Hospříz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlodějky obraly seniora o úspory. Hledá je policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.