Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté odhalili osm cizinců, kteří ve firmách na Kaplicku pracovali bez povolení. Budou vyhoštěni

Téměř sto lidí zaměstnaných ve firmách na Kaplicku prověřili policisté a pracovníci inspektorátu práce. Při akci zjistili, že osm cizinců nemá příslušné pracovní povolení. Ti budou nyní vyhoštěni. Opustit musí Českou republiku a nesmí se zdržovat ani v dalších státech Evropské unie.

Bezpečnostní akce s názvem Strojírna zavedla v uplynulých dnech policisty Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, kynology Skupiny základních kynologických činností Český Krumlov a pracovníky Oblastního inspektorátu práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu do firem na Kaplicku. Policisté se při kontrole zaměřili na nelegální zaměstnávání a pobyt cizinců.

„Při akci policisté zkontrolovali bezmála stovku lidí, z nichž jedna pětina byla cizí státní příslušnosti. V rámci kontroly muži zákona zajistili osm lidí, kteří na stavbě pracovali bez příslušného povolení k zaměstnání nebo jiného povolení, které by je opravňovalo k výkonu zaměstnání nebo jiné dani podléhající činnosti na území České republiky," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Po zjištění všech okolností byly zahájeny úkony správního vyhoštění, kdy zmiňovaní lidé musí do deseti dnů opustit území členských států Evropské unie.

Štítky cizinec, firma, kontrola, policie, povolení, Evropská unie, Inspektorát práce, Česko, Jihočeský kraj, Cizinecká policie, Český Krumlov, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté odhalili osm cizinců, kteří ve firmách na Kaplicku pracovali bez povolení. Budou vyhoštěni  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.