Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tragédie u vodáckého kempu na Třeboňsku. U břehu Nové řeky našli mrtvého mladíka

Jindřichohradečtí kriminalisté se zabývají případem mrtvého mladíka, který byl nalezen ve vodě při levém břehu Nové řeky v katastru obce Mláka. A to přibližně 200 metrů od místního vodáckého kempu, kde se právě konal Open Air festival Muffin. Přesnou příčinu úmrtí ukáže až soudní pitva. Policisté žádají o spolupráci případné svědky, jejichž informace by mohla vést k objasnění této tragické události.

Oznámení o nálezu bezvládného těla mladého muže, které leželo ve vodě při levém břehu Nové řeky v katastru obce Mláka, a to přibližně 200 metrů od místního vodáckého kempu, kde se právě konal Open Air festival Muffin, přijali policisté v sobotu 2. září v noci, krátce po třiadvacáté hodině.

„Ani přes veškerou snahu muže, který mladíka našel, rovněž tak zdravotnického dozoru festivalu, a na místo přivolaných záchranářů, se nepodařilo nalezeného mladíka přivést k životu. Proč přesně mladík zemřel, objasní až soudní pitva, kterou policisté nařídili," upřesnil informace policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Na místo tragédie se dostavili třeboňští policisté a rovněž tak výjezdová skupina jindřichohradeckých kriminalistů. Ti zjistili, že zemřelým je šestadvacetiletý muž z Vodňanska.

Že by se mladý muž, který byl nalezen bez známek života u kempu, kde probíhal festival, této akce účastnil, popírají organizátoři Muffin Open Air. „V první řadě bychom chtěli vyjádřit lítost nad ztrátou lidského života. Mladík fakticky nebyl návštěvníkem akce, jak se uvádí. Při příjezdu byl ve stavu, kdy ho ochranka nepustila do areálu. Následně byl poté, co jeho kamarád oznámil nález jeho bezvládného těla v řece mimo kemp, kde probíhala akce a kde byl přístup k vodě zamezen a označen, oživován záchrannou službou, která byla na místě v rámci festivalu, až do příjezdu rychlé záchranné služby a policie, uvedli pořadatelé festivalu Muffin Open Air.

„K objektivnímu posouzení všech skutečností této události policisté vyzývají každého, kdo by mohl k objasnění uvedeného případu poskytnout jakoukoliv informaci, a to zejména k dění na místě v souvislosti s uvedeným skutkem v době mezi 22:30 až 23:15 hodin, aby ji předal třeboňským policistům na jejich služebně v Riegrově ulici číslo 1227, telefonním čísle 974 244 702. Případní svědci se mohou ozvat také přímo jindřichohradeckým kriminalistům na lince 974 233 111 nebo policejní tísňové lince 158,“ žádá o spolupráci policejní mluvčí.

Štítky festival, CHKO Třeboňsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie u vodáckého kempu na Třeboňsku. U břehu Nové řeky našli mrtvého mladíka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.