Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tři promile vedly ve Strakonicích málem k vraždě

Těžkým ublížením na zdraví skončil konflikt alkoholem notně posilněných cizinců ve Strakonicích. Maďar tam pobodal Ukrajince. Ten je s velmi těžkými zraněními v nemocnici, útočník je ve vazbě.

Málem tragický příběh pohádaných cizinců rozplétají strakoničtí kriminalisté. V pondělí 21. srpna večer se tam nepohodli dva Ukrajinci a jeden Maďar. Všichni aktéři incidentu byli hodně opilí. A jejich zprvu banální konflikt vyvrcholil útokem čtyřicetiletého Maďara, který napadl kuchyňským nožem o dva roky mladšího Ukrajince.

„Muže bodl do zad a do hrudníku. Třetí z cizinců utrpěl jen povrchová zranění. Pomoc všem zavolal náhodný svědek," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policejní hlídky na místě zadržely útočníka a naměřily mu více než tři promile alkoholu. Zraněného muže po neodkladné péči na místě, transportovali záchranáři vrtulníkem do nemocnice. Zranění, která utrpěl, jsou velmi těžká.

Kriminalisté útočníka obvinili ze zločinu těžkého ublížení na zdraví. Obviněný je od čtvrtka 24. srpna dopoledne ve vazbě. „V případě, že bude za tento čin odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody ve výši tří až deseti let," podotkl Jiří Matzner.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky útok, nůž, policie, cizinec, zranění, vazba, Strakonice, Maďaři, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři promile vedly ve Strakonicích málem k vraždě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.