Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: V Husinci srazilo nákladní auto cyklistu. Ten střet nepřežil

Už třiatřicátou oběť mají letošní dopravní nehody na jihu Čech. Pod koly nákladního automobilu zemřel na silnici v Husinci na Prachaticku cyklista.

Tragická nehoda se stala dnes, ve čtvrtek 24. srpna, krátce před třináctou hodinou v Jeronýmově ulici v Husinci. Nákladní automobil tam srazil čtyřiašedesátiletého cyklistu. Ten střet nepřežil. 

AKTUALIZOVÁNO:

K dopravní nehodě došlo na tříramenné křižovatce přímo v Husinci. Řidič mezinárodní nákladní soupravy Scania, jedoucí po silnici II. třídy číslo 145, ve směru od Prachatic na Husinec, se při odbočování vlevo na vedlejší pozemní komunikaci, směr Vimperk, střetl pravou přední stranou, v prostoru palivové nádrže, s protijedoucím cyklistou. Ten přijížděl na horském jízdním kole po hlavní silnici od Vlachova Březí směrem na Prachatice.

„Při dopravní nehodě bohužel cyklista utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým, i přes rychlou pomoc záchranářů, na místě podlehl. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška," uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

„Řidič nákladního auta nedal s největší pravděpodobnéstí cyklistovi přednost," podotkl policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, že nehodu dál policisté vyšetřují. Dopravní nehodu si na místě převzali prachatičtí kriminalisté, kteří se přesnou příčinou a mírou zavinění dále zabývají. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky střet, auto, cyklista, policie, Husinec, nákladní automobil, dopravní nehoda, Česko, okres Prachatice, Prachatice, Scania, Vimperk, Vlachovo Březí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: V Husinci srazilo nákladní auto cyklistu. Ten střet nepřežil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.