Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž chtěl vyskočit z okna, skončil na psychiatrii

Skoncovat se životem skokem z okna chtěl v úterý 22. srpna dopoledne v Kostelní ulici v Českých Budějovicích asi třicetiletý muž. Sebevražedné úmysly mu naštěstí překazili policisté ze zásahové jednotky.

Kolem jedenácté hodiny zasahovali budějovičtí policisté a specialisté zásahové jednotky v Českých Budějovicích v Kostelní ulici. Policisté na lince 158 totiž přijali oznámení, že z druhého patra budovy chce skokem do ulice spáchat sebevraždu zhruba třicetiletý muž.

„Policisté společně s lékařem se nejdříve snažili s mužem, který byl navíc ozbrojený nožem a zamčený bytě, komunikovat. Dialog s lékařem však úspěšný nebyl a hrozilo, že muž své výhrůžky splní a zabije se," upřesnil informace policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Mužovu pozornost ale na několik chvil zaměstnal vyjednavač zásahové jednotky a jeho kolegové násilně vnikli do bytu. Zadržení muže ovšem nebylo vůbec jednoduché, vysílačkou se nesly věty typu: „Vyvádí opravdu jako blázen! Vzpouzí se jako kůň!“ Nakonec, když policisté muže znehybnili, musel mu ještě lékař podat uklidňující medikamenty.

„S policejním doprovodem pak byl převezen do nemocnice na psychiatrické oddělení. Nebýt rychlého zásahu lékařů a policistů, pravděpodobně by muž svůj záměr uskutečnil," dodal Matzner.

Štítky muž, sebevražda, policie, lékař, zásahová jednotka, České Budějovice, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl vyskočit z okna, skončil na psychiatrii  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.