Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Táborští policisté objasnili „loupež roku“. Paletu se sýrem ukradl z firmy mladý brigádník

Krádež celé palety se sýrem z druhé poloviny března letošního roku se podařilo v uplynulých dnech objasnit táborským policistům. Byl za ní mladý brigádník, který se na základě důkazů musel přiznat. Hrozí mu odnětí svobody až na dobu pěti let nebo peněžitý trest.

Zaměstnanci jedné z potravinářských firem na Táborsku oznámili kriminalistům loupež 20. března v ranních hodinách. Do chladírny měl vniknout zloděj a odcizit paletu se sýrem. „Tu pak nalezli ukrytou u oplocení v zadní části objektu, kde si ji zloděj připravil k následnému odvezení. Hodnota 155 kusů tříkilových bloků sýrů byla vyčíslena na souhrnnou částku bezmála 70 tisíc korun,“ zmiňuje mluvčí policistů Miroslav Doubek.

Z dalšího šetření mezi pracovníky provozovny posléze vyplynulo, že stopy vedou k mladému brigádníkovi. Pod tíhou zajištěných důkazů a dalších materiálů neměl jinou možnost, než se k činu přiznat. „V těchto dnech si vyslechl obvinění z trestného činu krádeže. O jeho potrestání bude následně rozhodovat soud,“ přidává Doubek.

Za krádež, při které byla způsobena škoda dosahující částky minimálně 50 tisíc korun, hrozí pachateli podle trestního zákoníku peněžitý trest nebo odnětí svobody na dobu jednoho roku až pěti let.

Foto pixabay.com

Štítky policie, Tábor, loupež, sýr, brigádník, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborští policisté objasnili „loupež roku“. Paletu se sýrem ukradl z firmy mladý brigádník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.