Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kradl, ačkoliv měl sedět za mřízemi. Recidivistu dopadli až v Budějcích

Osmatřicetiletý recidivista z Táborska má na nějaký čas s krádežemi utrum. Během července měl nastoupit k výkonu trestu odnětí svobody do budějcké vazební věznice, místo toho však pokračoval v trestné činnosti. Zadržet se ho podařilo policistům v Českých Budějovicích, kteří ho přepravili do místní věznice.

Zloděje nijak netrápilo, že má na svém kontě trestnou činnost, za kterou byl odsouzen, a nadále v ní během července pokračoval. Ačkoliv už měl sedět za mřížemi věznice. V Nové Peci se vloupal do bytu, kde odcizil elektroniku, platební karty, peníze a další věci v hodnotě bezmála 30 tisíc korun.

Nechal se například zavřít i v jedné z budějckých pivnic. Počkal, až obsluha po skončení pracovní doby odejde a následně odcizil finanční hotovost, sušenky a lahve s pitím v celkové hodnotě 10 tisíc korun. Krádeže se dopustil i v jednom z obchodních center v Českých Budějovicích, kde si odnesl pánský parfém.

„Kriminalisté tak muže obvinili z přečinu krádeže v souběhu s přečiny porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policistům se muže podařilo v polovině července zadržet v Českých Budějovicích a následně ho dodali do výkonu trestu do českobudějovické věznice,“ říká mluvčí prachatických policistů Štěpánka Uhlířová.

Ti nadále na celém případu pracují.

Foto Dominik Svoboda

Štítky recidivista, policie, krádeže, České Budějovice, okres Tábor, Nová Pec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradl, ačkoliv měl sedět za mřízemi. Recidivistu dopadli až v Budějcích  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.