Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Městská policie musela řešit podnapilého Ukrajince. Ten skončil v poutech

Koncem týdne museli řešit budějčtí městští strážníci nepříjemný případ opilosti. V centru města obtěžoval podnapilý muž ostatní hosty v restauraci. Po výzvě policie se pokusil utéct.

„Ve čtvrtek krátce po poledni vyjížděla hlídka na oznámení obsluhy jedné z restaurací na Náměstí Přemysla Otakara II. o zákazníkovi, který obtěžuje ostatní hosty i personál hlasitým pokřikováním. Muž byl již při příchodu značně podnapilý a zaměstnanec provozovny mu odmítl nalít další alkohol. Na výzvu, aby podnik opustil, muž nereagoval a snažil se vynutit si svou objednávku,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Strážníci po příjezdu nalezli muže, který vykřikoval na ostatní hosty. Podle Školkové nereagoval na výzvu strážníků k předložení osobních dokladů a vyjádřil se pouze rozhazováním rukama a vykřikováním v cizím jazyce. Následně však česky strážníkům sdělil, že žádné doklady nemá.

Poté se pokusil strážníkům uniknout. S použitím donucovacích prostředků ho zastavili a v poutech převezli na služebnu odboru cizinecké policie. „Přítomní policisté zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého občana z Ukrajiny. Ten se nyní bude zpovídat z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci správnímu orgánu. Za přestupek hrozí muži pokuta do 10 tisíc korun,“ dodala Školková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, zásah, opilost, městská policie, Přemysl Otakar II., Cizinecká policie, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie musela řešit podnapilého Ukrajince. Ten skončil v poutech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.