Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dlouhodobý spor mezi sousedy vyvrcholil nadávkami a fackou

Šestapadesátiletý obyvatel Nových Hodějovic si po svém „vyšlápl" na mladšího souseda. Neustále obtěžuje své okolí hlasitým projevem, tak vysvětloval rozhořčený útočník důvod svého počínání přivolaným českobudějovickým strážníkům. Sporem se nyní bude zabývat správní orgán, který může za přestupek proti občanskému soužití uložit pokutu až do dvaceti tisíc korun.

Dlouhodobé spory mezi dvěma obyvateli Nových Hodějovic vyvrcholily v sobotu 29. července dopoledne. V půl desáté vyjížděla hlídka městské policie na oznámení muže, který měl být fyzicky napaden svým sousedem.

„Po příjezdu strážníků na místo se k nim přihlásil pětatřicetiletý muž. Ten uvedl, že soused ho měl urážet hrubými výrazy a nakonec ho měl udeřit otevřenou dlaní do obličeje. Přitom naštěstí neutrpěl žádné zranění a nabízené lékařské ošetření odmítl," upřesnila informace mluvčí českobudějobvické městské policie Věra Školková.

Strážníkům se podařilo zastihnout doma údajného útočníka. Muž přiznal, že mezi ním a jeho sousedem z protějšího domu skutečně došlo ke konfliktu tak, jak popsal napadený muž. Důvodem měl být podle něj hlasitý projev napadeného muže, který jím neustále obtěžuje své okolí.

„Šestapadesátiletý muž dodal, že s řešením konfliktu hodlá pokračovat po svém. Strážníci oba muže poučili o tom, že jejich sporem se bude nyní zabývat správní orgán. Ten může za přestupek proti občanskému soužití uložit pachateli přestupku pokutu až do dvaceti tisíc korun," uvedla mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky spor, facka, hádka, strážník, Nové Hodějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouhodobý spor mezi sousedy vyvrcholil nadávkami a fackou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.