Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bruslařka při srážce s cyklistou na elektrokole utrpěla těžkou újmu na zdraví

Jako přečin těžkého ublížení z nedbalosti vyšetřují českobudějovičtí policisté nehodu cyklisty a bruslařky. Při srážce na křížení cyklostezky číslo 12 a místní komunikace v městské části České Vrbné, u plavebního kanálu, utrpěla žena těžkou újmu na zdraví.

Nehoda se stala v pondělí 17. července po 21. hodině. Osmapadesátiletý cyklista jel na elektrokole ve směru od centra Českých Budějovic ke kanálu a dále na Bavorovice. Při nájezdu na křížení s místní komunikací se střetl s mladší ženou na kolečkových bruslích, která jela v opačném směru. Po srážce žena upadla na asfalt a její zranění si vyžádalo lékařské ošetření s následným převozem do zdravotnického zařízení. U obou účastníků policisté testem vyloučili požití návykových látek.

„Po dalších čtrnácti dnech obdrželi dopravní policisté lékařskou zprávu, kde byla stanovena těžká újma na zdraví s dobou léčení více než šest týdnů. Proto policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Cyklostezka č. 12  je v jihočeské metropoli nejvytíženějším místem pro vyznavače zdravého životního stylu. Je však třeba brát zřetel na zvýšený provoz.

„Připomínáme zásady jízdy na cyklostezkách. Platí zde stejná pravidla jako na pozemních komunikacích, to znamená jízdy vpravo a dbát zvýšené pozornosti v nepřehledných místech, na křížení s jinými cestami, silnicemi, a především v lokalitách se zvýšeným pohybem lidí. Místo, kde se stala zmiňovaná nehoda, zcela jistě frekventované je, protože na plavebním kanálu se denně vystřídá několik stovek osob," připomněl Bajcura.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zranění, srážka, cyklista, bruslařka, policie, přečin, zdraví, České Vrbné, České Budějovice, Bavorovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bruslařka při srážce s cyklistou na elektrokole utrpěla těžkou újmu na zdraví  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.