Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na zaplacení útraty musel s autem hospodské do Třeboně, měl tři promile alkoholu v krvi

Zvláštní případ řízení pod vlivem alkoholu řeší od pondělí třeboňští policisté. Kolem deváté hodiny večerní zastavili u bankomatu v centru města mladého řidiče, který jevil známky opilosti. Za volant usedl s více jak třemi promile alkoholu v krvi, navíc ve vypůjčeném autě hospodské.

Právě majitelka restauračního zařízení v jedné z obcí na Třeboňsku mladému muži zapůjčila vozidlo, aby jí zaplatil útratu, kterou učinil. Strávník totiž u sebe neměl žádné peníze a musel se vydat až do Třeboně. Přestože však už dle svých slov večer v restauraci popíjel jen džus, do automobilu stejně sedat neměl. Výčet vypitého alkoholu během dne byl rozsáhlý.

„Na otázku policistů, zda řidič požil alkohol před jízdou, mužům zákona měl dle svého vyjádření sdělit, že požil doma od rána nejméně čtyři piva Regent 11, poté se prý prospal a když se probudil, dal si panáka vodky, aby si uklidnil žaludek. Avšak vodka mu údajně zachutnala natolik, že neváhal a vypil celou láhev o objemu 0,5 litru,“ zmiňuje mluvčí policistů Hana Millerová.

Policisté při kontrole rovněž zjistili, že u sebe řidič nemá žádné osobní doklady, řidičský průkaz, ale ani doklady od zapůjčeného vozidla. Mladý muž tak musel s hlídkou na služebnu, aby byla zjištěna jeho totožnost. „Na obvodním oddělení byl řidič ztotožněn a rovněž byl vyzván, nechť se podrobí dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Při obou po sobě jdoucích dechových zkouškách řidič nadýchal nejméně tři promile alkoholu,“ přidává Millerová.

V úterý si už hříšník převzal z rukou třeboňských policistů sdělení podezření, protože svým jednáním naplnil znaky přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Před soudem stane do dvou týdnů.

Foto pexels.com

Štítky policie, kuriozity, alkohol, opilý řidič, Třeboň, CHKO Třeboňsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zaplacení útraty musel s autem hospodské do Třeboně, měl tři promile alkoholu v krvi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.