Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Táboře se srazil vlak s dodávkou. Její řidič vjel na železniční přejezd zřejmě na červenou

Nerespektování světelného dopravního značení je s největší pravděpodobností příčinou srážky motorového vlaku a dodávky na železničním přejezdu v Táboře. Řidič auta při havárii utrpěl lehké zranění.

Ke střetu dodávky tovární značky Fiat Ducato a motorového vlaku v Táboře došlo v pátek 14. července krátce před půl jednou odpoledne. Řidič dodávky, jedoucí od firmy Dřevoprodej k Soběslavské ulici, pravděpodobně nerespektoval světelné dopravní značení a vjel na železniční přejezd v Měšické ulici v době, kdy projížděla motorová vlaková souprava z Vysočiny do Tábora.   

Strojvedoucí, byť se sebevíc snažil, střetu už nezabrzdil. Intenzivně brzdil rychlobrzdou vlaku, aby v co nejmenší rychlosti narazil do zadní části dodávky. A tím pravděpodobně zabránil hrozivějším následkům. Ve vlakové soupravě cestovalo zhruba 35 lidí, nikdo se při nárazu naštěstí nezranil, vznikla pouze hmotná škoda. Řidič dodávky utrpěl pouze lehké zranění, které bylo ošetřeno na místě osádkou vozidla Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„V jednání řidiče lze spatřovat přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Celková škoda byla vyčíslena na více než 500 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Provoz na železniční trati a pozemní komunikaci byl kvůli zmiňované nehodě omezen do tří hodin odpoledne. „Ovšem světelné signalizační zařízení na železničním přejezdu není zatím v provozu. Fungovat bude, až se opraví," upozornil Bajcura.

Štítky vlak, dodávka, srážka, zranění, Tábor, železniční přejezd, Kraj Vysočina, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Fiat Ducato

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Táboře se srazil vlak s dodávkou. Její řidič vjel na železniční přejezd zřejmě na červenou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.