Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přepadl seniora za bílého dne v centru Budějc. Z lupu se ale dlouho neradoval, policisté ho lapili

Seniora kvůli několika bankovkám přepadl za bílého dne v centru Českých Budějovic osmačtyřicetiletý lupič. Okradenému se naštěstí nic nestalo. Zadrženému hrozí až deset let vězení.

Osmačtyřicetiletý muž z Prachaticka ve čtvrtek 13. července kolem jedné hodiny odpoledne přistoupil k seniorovi, který stál před domem v centru Českých Budějovic. Do staříka strčil. Senior se snažil bránit, ale ani s holí se mu to nepodařilo. Pachatel mu pak roztrhl kapsu na kalhotech, ze které vytáhl peněženku s několika bankovkami a utekl do městských ulic.

„Napadený muž okamžitě zatelefonoval na linku tísňového volání a operační důstojník Integrovaného záchranného systému Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje vzápětí informoval hlídky ve městě. Díky velmi dobrému popisu byl pachatel za necelou hodinu od oznámení vypátrán na hlavní městské ulici," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž se hlídce k činu doznal, proto byl zadržen a převezen na služebnu Služby kriminální policie a vyšetřování. Zde muže prvotně vyslechli a k tomu, aby zajistili další neodkladné a neopakovatelné úkony, ho umístili muže do policejní cely.

„Dnes, v pátek 14. července dopoledne, si z rukou kriminalistů převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zločinu loupeže a zároveň podali státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby," upřesnil Bajcura s tím, že útočníkovi hrozí až deset let vězení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky senior, přepadení, policie, trest, zločin, loupež, České Budějovice, okres Prachatice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přepadl seniora za bílého dne v centru Budějc. Z lupu se ale dlouho neradoval, policisté ho lapili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.